30.7.2007

Voi tata saksalaisten maaraa.

Ensiksikin Koulusta.

Meilla oli orientoitumisviikon ensimmainen (ja tahan mennessa ainut) ryhmakokoontuminen eilen. Vaihto-oppilaita koulussamme on ilmeisesti 103, joista lahes puolet ovat saksalaisia. Jepjep. Se kylla risoo osaa saksalaisistakin. Olisihan se aika ankeaa menna toiselle puolelle maapalloa ja tajuta, etta joka toinen uusi tuttavus onkin oma maamies.
Saimme aimo annoksen informaatiota, josta hyva osa oli ihan uuttakin. Muutenkin oli aika kaaoottista: kun on yli viikon verran hengaillut (tai ylipaansa puhunut) lahinna vaan muutaman saman tyypin kanssa koko ajan, niin on aika hurjaa kun joka suunnasta tupsahtaa uusi tuttavuus, johon pitaisi kovasti tutustua.
Eilinen saldo siis olikin (kai) seitseman saksalasta, kaksi ranskalaista, yksi meksikolainen, yksi tanskalainen, yksi norjalainen ja muutama jenkki. Miun lisakseni koulussa pitaisi olla myos suomalaiskaksikko Lapin yliopistosta, mutta poijjaat ovat matkustelemassa vielakin Uudessa Seelannissa.

Vaikuttaa vahan myos silta, etta olen yksi harvoista (ellenko jopa ainut) vaihtiksista, jotka tekee maisterin tutkintoa. Sain tietaa myoskin, etta lahes kaikki valintani sisaltyvat paikallisten maisteriopintojen loppupaahan, mika ei yhtaan lievita pelkoani akateemisia opintoja kohtaan. Jos pitkien ja moniulotteisten esseiden kirjoittaminen suomeksi tuntuu haastavalta, niin miten ihmeessa sita selviaisi yhtaan sen paremmin englanniksi? Oivoi. Tatahan sita itse halusin, lisaa teoriaa.

Sitten Kodista.

Uusi koti on aivan mahtava. Ny kun olen tallustellut siella muutaman paivan ja samalla seuraillut muiden asuntohakurumbaa, alan tajuamaan kuinka onnekas olinkaan. Vuokraemantani ja asuinkumppanini on ihastuttava ja hyvin rento nainen, samoin kuin asunto. Kaikkialla on vanhoja julisteita, kehystettyja karttoja ja poptaidetta, pienia muistoesineita, kyttiloita, vuosikertaviineja, rustiikkeja huonekaluja, ikkunamaalauksia (siis ihan oikeita ikkunoita!) ja upottavia istuimia.
Rouva C lukee pitkalti samoja kirjoja, katsoo samoja televisiosarjoja ja kuuntelee samankaltaista musiikkia (tietysti se 20 vuoden ikaero huomioonottaen) kuin minakin. Han on todella puuhakas viikonloppuisin ja pitaa hyvaa huolta kodistaan. Saan lainaksi hanen mieheltaan jaaneen polkupyoran ja mina autoin hanta tulostamaan valokuvia. Sain jopa kutsun lehtea joskus kaymaan hanen loma-asunnolleen (beach-house) Melbournen lahistolle.
Tiedan, etta tama kuulostaa lassylta, mutta tunnen etta haluaisin itsekin vanhempana luoda itselleni asunnon kaltaiset pitteet ja elaa elamaani samalla asenteella kuin han. No, tama nyt on tietysti osittain uutuuden viehtysta ja kuluu nopeasti pois. Olen kuitenkin valittomasti tuntenut oloni kotoisaksi Richmondissa.

Olen avannut pankkitilin, hankkinut kuukausilipun lahiliikenteeseen ja ottanut selvaa internetyhteyksista. Pesin myos ensi kertaa pyykkia amerikkalaistyylisella, paaltataytettavalla pesukoneella. Se oli metkaa se. Tanaan menen myos ensi kertaa uimaan yliopiston omistamaan ulkoaltaaseen. Tapaan samalla myos vahan lisaa saksalaisia.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

hehhee, niinhän mie jo sinne toisaalle niistä saksalaisista sanoin. Mutta sitä ihmettelen, että millainen on amerikkalaistyylinen pesukone? Jenkkijääkaapin tiedän kyllä.

Aini, huomasin tässä, että vaikka olen jo kolmatta viikkoa Suomessa, Blogger puhuu minulle edelleen espanjaa. Aika sympaattista, teititteleekin vielä.

Piä ittes miehenä siellä ja kerro taas lisää juttuja!

HM kirjoitti...

Amerikkalaistyyppinen pesukonehan on semmonen paalta taytettava, jossa se rumpu on kuitenkin pystyssa. Siina on paalla semmonen hepponen luukku jossa ei ole minkaanlaista lukitussysteemia (eli sen voi avata milloin vaan pesun aikana). Sitten sinne rumpuun tungetaan vaatteet (ja ilmeisesti pesuainekin, koska en loytanyt sille erillista luukkua) ja annetaan hurista puolisen tuntia. Aika hurmaa , mutta varsin puhdasta.

Hihii, blogger pitaa siut virkeena. Eilen sain kuulla, etta jotkut on ehtinyt jo pariintuakin jo vajaassa viikossa(!!!). Uskomatonta.

Iida L kirjoitti...

Juhuu!
Täällä on hellepäivä!
.. ja enää 7 päivää Jämerää työtä.

Vaihtarikulttuurissa kaikki tapahtuu 1viikon-1kuukauden aikarajoissa. Kun elämä "ulkomaalaisena" tulee kestämään noin puoli vuotta vastaa viikossa syntyvä pariutuminen jotain.. kuukauden heilastelu-virittelyä arkitodellisuudessa...

Kaikkea hyvää sinulle sinne.