5.11.2007

Samaan hengenvetoon voinkin esitellä kuvia viimeaikaisita touhuiluista.


Värjäsin tukan, tässä kuva, joka on otettu kerrankin aurinkoiselta takapihalta.


Viime lauantaina oltiin laukkakisoissa. Oli aika festarimeininki yleensä ottaen. Ei ole nätti näky, kun poliisi saattaa joupunutta keski-ikäistä naista ulos tapahtuma-alueelta. Hevonen on muuten nimeltään Miss Finland. Pistin rahaakin likoon sen puolesta, mutta koni olikin turhan hidas.


Heiken kanssa kaverikuvassa raveissa. Huomatkaa aika pinkeän värinen (ja kuosinen) mekko allekirjoittaneella.

Illalla oltiin latinobaarissa, jossa meksikolaiset kanssavaihtarit opettivat tanssimaan salsaa. Ilmastointi ei tosin toiminut, oli aika hikistä.


Olin ehkä vähän levoton viimeisenä koulupäivänä.

tulevaisuus on kirkas

Uh-huh, tervehdys taas. Tänään oli viimeiset tunnit ja koulutyöt pitää palauttaa luolentoista viikon päästä. Olo on aika levoton, pää ei ota rauhoittuakseen. Toisaalta pitäisi keskittyä opintojen loppuunviemisiin, mutta kun aikaa nauttia Melbournesta ei ole enää jälkellä kuin kolmisen viikkoa, niin tekisi mieli tehdä niitä kaikkia asioita, joita on halunnut tekevän jo pitemmän aikaan.
Ajattelinkin tämän kunniaksi kertoa mitä miun viimeiset puolitoista kuukautta Australian mantereella sisältää:

6. marraskuuta
Huomenna on Melbourne Cup Day, laukkakisojen laukkakisa ja virallinen vapaapäivä. Olenkin tämän kunniaksi päättänyt boikotoida koulua päivän verran, ja suuntaammekin Bighton Beatchille. Siitäkin huolimatta, että huomenna voi olla aika vilakkaa. Ja kyllä, täällä ei vieläkään ole erityisen lämmin.

11. marraskuuta
Perinteiseen vaihtistapaan olen alkanut tutustumaan paikallisiin vasta viime aikoina ja paikallisilla tarkoitan luokkatovereita, jotka itseasiassa ovat kotoisin ympäri maailmaa. Olenkin järjestämässä meille leppoisaa lauantaipiknikkiä läheiseen puistoon. Luvassa on aikankin korvapuusteja, kiinalaisia nyyttejä ja saksalaista perunasalaattia. Tuntuu vaan niin epäreilulta alkaa tunteman joitain aivan älyttömän hienoja tyyppejä juuri ennen kuin poistuu maasta. No, sellasta se on

14. marraskuuta
Koulutöidän palautuspäivä. Kuten aikaisemmin mainitsinkin, olen ottanut koulun aika paljon vakavemmin kuin oli alunperin tarkoitus. Täällä olen muunmoassa löytänyt lopputyöni aiheen ja mahdollisen ohjaajan sille. Myös toinen tällä hetkellä työstämistäni projekteista, emotionaalinen sanakirja, on todella mielenkiitoinen, ja on muodostumassa ehkä yhdeksi parhaimmista töistäni. Kuhan saan sen joskus valmiiksikin.

18. marrakuuta
Muutan pois ihanaisesta lintukodota, jota sain kutsua kodikseni reilun neljän kuukauden ajan. Rahaan tavarani Heikelle, jossa ne odottavat rengasmatkalta paluutani.



19. marraskuuta
SUUUURI RENGASMATKA alkaa!!! Tämä reissu luultavasti tulee olemaan se loma, jota hekutellessa menee koko loppuelämä. Se on myös jotain sellaista, jota en normaalisti tekisi omaa kainouttani, mutta onneksi miulla on hyvin motivoituneita ystäviä. Lähes kaikki matkajärjestelyt onkin tehty, ja suuntaamme 29:ksi päiväksi tutkimaan Australiaa. 19. päivä astun kolmen saksalaisen, Heiken, Chrisin ja Bastin, kanssa lentokoneeseen, joka suuntaa Darwiniin ja kohti Suuria Seikkailuja. Hihii.

20-29. marraskuuta
Darwinista noudamme vuokraamamme asuntoauton(!), jolla köröttelemme kohti Alice Springsiä. Tällä Outback-osuudella käymme muunmoassa Kakadun luonnonpuistossa, krokotiilisafarilla ja kattelemassa Ayers Rockia. Ja kaikkea muutakin, jota nyt en tähän edes enää muista. Pääsemme kokomaan Pohjois-Australian tropiikin ja sadekauden moskiittoineen, aavikolla sen sijaan pitäisi olla lähes viitisenkymmentä astetta lämmintä ja kärpäsiä (puhumattakaan muista ötököistä, joita paikalliset ovat pelotelleet) mustanaan.

30. marraskuuta
Hylkäämme asuntovaunun ja lennämme itärannikolle Cainsiin. Sillä kohtaamme viidennen matkakumppanimme, Heikin, joka siis oli Lappeenrannasta.

1-15. marraskuuta
Cairnsista vuokraamme henkilöauton ja ajelemme kohti Brisbanea. Matkalla pysähtelemme rantakohteissa ja yövymme hostelleissa. Tarkoitus olisi ainakin nähdä koralliriuttoja ja opetella surffaamaan. Menemme myös Frazer Ilandille muutamaksi päiväksi, jossa meillä on mahdollisuus ajella nelovetohirmulla pitkin biitsejä ja yöpyä tähtitaivaan alla teltoissa. Muu seurue on myös menossa parin päivän purjehdusretkelle, mutta ihan kaikkeen ei miunkaan budjetti riitä, joten jään siksi aikaa tutustumaan paikalliseen menoon ihan omin voimin.

15-17. marraskuuta
Heitämme Heikin Brisbaneen, jotta tämä voisi aloittaa matkansa kohti kotoSuomea. Me loput jäämme vielä muutamaksi päiväksi pyörimään Brisbanen lähettyville ja visiteeraamme muunmoassa Byron Bayn.

18. marraskuuta
Hyvin pitkän matkan päätteeksi lennämme toivonmukaan erittäin ruskettuneina ja onnellisina takaisin Melbourneen.

19-21. marraskuuta
Luultavasti hyvin sekavat ja tunteentäyteiset viimeiset päivät Melbournessa.

22. marraskuuta
Maitojuna kotiin lähtee Tullamarinen lentoasemalta.